Nacházíte se zde: Úvod Regiony 02 Středočeský region Naši členové se chlubí OKnA v Sedlčanech - 2016

OKnA v Sedlčanech - 2016

OKna a rok 2016 je ve znamení Středočeského kraje. Soutěžní přehlídka knihovnických aktivit proběhla ve dnech 13. -14. 4. 2016 v Městské knihovně Sedlčany. Soutěžící i knihovnické publikum se sjeli v hojném počtu doslova z celé republiky. Od Mostu přes Plzeň a Příbram a mnoho dalších až po Olomouc a Jablunkov.

Téma Moderní pohádka bylo tentokrát určeno prvnímu stupni základních škol.  Soutěžících se sešlo sedm a své pořady předvedli z prostorových důvodů v koncertním sále Kulturního domu Josefa Suka. Samozřejmě se sedlčanskými dětmi a s porotou a kolegy v zádech. Každý pořad byl jiný, a to díky zvolené knize, aktivitám a především osobnosti lektora.

Program semináře byl doplněn o workshopy v odpoledních hodinách, na které se zájemci postupně zapisovali. Na výběr byla Biblioterapie s Mgr. Jiřím Chválou, Kritické čtení s Marikou Zadembskou a Dramatická výchova s Hanou Kasíkovou. Po večeři bylo pro účastníky připraveno Listování po Sedlčansku, které předvedly děti ze ZŠ Dublovice pod vedením paní učitelky a Jana Roškotová z Městské knihovny Sedlčany s dětským klubem Literární prádelna. Program pokračoval loutkovou pohádkou se sedlčanskými marionetami a dále vystoupením skupiny historického šermu Corpus Bellatores, které se i s ohňovou show mělo konat na náměstí, ale díky první letošní bouřce se ve zkrácené verzi odehrálo ve vestibulu budovy, v níž knihovna sídlí.

Cenu diváků v letošní přehlídce získala Zuzana Mišterová z Knihovny města Plzně za pořad Princ a princ a hlavní cenu poroty získal Tomáš Pipota z Městské knihovny Dobříš za pořad Největší poklad. Atmosféra semináře byla družná, příjemná a inspirativní pro všechny zúčastněné.

Přehlídka je velkým přínosem pro knihovnice a knihovníky dětských oddělení. Mohou z ní načerpat nápady pro svou práci, dozvědět se ledacos nového a také pohovořit si s ostatními o projektech a nejrůznějších programech. To vše by nebylo možné bez finanční podpory. Stejně jako v minulých letech, i letos přehlídku významně podpořil SKIP a protože se přehlídka konala ve Středních Čechách, tak i Středočeský SKIP. Dále se finančně podílelo město Sedlčany, firmy a drobní podnikatelé.

Okna_1m.jpg

Okna_2m.jpg

Okna_3m.jpg

Okna_5m.jpg

Okna_4m.jpg

Okna_6m.jpg

Okna_8m.jpg

Mgr. Alena Budková

Městská knihovna Sedlčany

Akce dokumentů

Přihláška

Facebook

Bulletin SKIP

Wikipedie

Knihovnické akce