Nacházíte se zde: Úvod Regiony 02 Středočeský region Naši členové se chlubí Návštěva v partnerském města Gödöllö - 2015

Návštěva v partnerském města Gödöllö - 2015

Účast ředitelky Knihovny Eduarda Petišky Mgr. Věry Krajíčkové na mezinárodní knihovnické konferenci v maďarském Gödöllö.

Partnerská spolupráce měst (town-twinning) je forma dlouhodobé spolupráce mezi samosprávami, spočívající v pravidelném setkávání zástupců měst a jejich občanů Město Brandýs nad Labem – Stará Boleslav dlouhodobě spolupracuje s italským městem Montescudaio, ukrajinským Dunajivcem a maďarským Gödöllö.

Posledně jmenované město jsme společně s mou zástupkyní Mgr. Jaroslavou Fialovou navštívily. Návštěva, jejíž hlavním bodem byla účast na mezinárodní knihovnické konferenci zabývající se knihovnami v digitálním věku, proběhla ve dnech 2. – 5. října 2014.  Dalšími hosty byly knihovnice ze španělského Valdemora, finské Forssy, rumunského města Miercurea Ciuc a mnoha maďarských knihoven. Cílem konference byla výměna odborných poznatků, znalostí a vědomostí a navázání neformálních vztahů. Vzhledem k tomu, že jednání bylo vedeno v maďarštině a angličtině, byl celý program (nejen odborný) velice náročný.

Doprovodný program byl bohatý a náročný, poznaly jsme město a jeho okolí, seznámily jsme se bohatou historií i příjemnými a milými lidmi. Více o městě se dozvíte na http://cs.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6d%C3%B6ll%C5%91, informace o knihovně na http://www.gvkik.hu/lang=eng.

Program konference a příspěvky naleznete na http://www.gvkik.hu/konferenciak, fotografie z návštěvy zde http://www.gvkik.hu/galeria&g=3420.

gogollo1m.jpg

copy_of_godollo2m.jpg

Mgr. Věra Krajíčková,

ředitelka Knihovny Eduarda Petišky

Akce dokumentů

Přihláška

Facebook

Bulletin SKIP

Wikipedie

Knihovnické akce