Nacházíte se zde: Úvod Regiony 07 Liberecký region Proběhlé akce 2017 Čtenářka roku Libereckého kraje 2017

Čtenářka roku Libereckého kraje 2017

Krajská vědecká knihovna v Liberci, 24. března 2017 - vyhlášena Nejlepší čtenářská BABIČKA

Kampaň Březen – měsíc čtenářů, jejíž součástí je i projekt Čtenář roku, vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky a  akci v Krajské vědecké knihovně zaštiťuje její regionální organizace, SKIP Libereckého kraje ve spolupráci právě s Krajskou vědeckou knihovnou.

Do letošního projektu Čtenář roku se v Libereckém kraji přihlásilo 9 knihoven (Jablonec nad Nisou, Rychnov u Jablonce nad Nisou, Liberec, Turnov, Česká Lípa, Kamenický Šenov, Velké Hamry, Vysoké nad Jizerou a Višňová) a většina z nominovaných se zúčastnila i  slavnostního vyhlášení, na které je doprovodili zástupci  či  zástupkyně  jednotlivých knihoven, nechyběli ani rodinní příslušníci.

Absolutní vítězkou a tedy Čtenářkou roku 2017 Libereckého kraje se stala paní Blanka Bílková, kterou nominovala za dosažených  512 výpůjček v uplynulém roce Městská knihovna Jablonec nad Nisou.

Vyhlášení čtenáře roku proběhlo za účasti Ing.  Květy Vinklátové, členky rady kraje pro řízení rezortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu a ředitelky Krajské vědecké knihovny v Liberci Mgr. Blanky Konvalinkové. Přítomné čtenářské babičky obdržely diplomy a dárky, které věnoval jednak Liberecký kraj, jednak Regionální organizace SKIP Libereckého kraje. Nadace Škola hrou věnovala účastníkům vstupenky do Liberecké IQlandie a vstupenky do ZOO věnovala liberecká Zoologická zahrada.

Podrobná informace

Akce dokumentů

Přihláška

Facebook

Bulletin SKIP

Wikipedie

Knihovnické akce