Nacházíte se zde: Úvod Regiony 07 Liberecký region Proběhlé akce 2017 Literární vycházka Naučnou stezkou manželů Scheybalových

Literární vycházka Naučnou stezkou manželů Scheybalových

Putování po stopách kreslíře, národopisce a historika umění Josefa V. Scheybala a jeho ženy, historičky a etnografky Jany Scheybalové.

KDY: v sobotu 23. září 2017

Regionální výbor SKIP Libereckého kraje uspořádal i v roce 2017 již tradiční literární vycházku. Letos bylo naším cílem projít si naučnou stezku manželů Schejbalových. Tentokrát se nás opravdu mnoho nesešlo, předpověď počasí nevěstila nic moc  a skutečnost pak nepříznivou předpověď postupně potvrdila.

Naši vycházku jsme zahájili v Jablonci nad Nisou návštěvou  Domu manželů Schejbalových a vyslechli si krátký výklad o životě a působení těchto osobností v našem regionu.

Další zastávkou byla Městská knihovna v Rychnově u Jablonce nad Nisou, kde jsme strávili příjemné chvíle spojené s vyprávěním o zajímavostech Rychnova i aktivitách samotné knihovny.

Z knihovny jsme pak už vyrazili na stezku a postupně procházeli jednotlivými zastaveními. Přestože nám počasí nepřálo, prožili jsme i tak příjemný den neboť jsme jej  strávili v přátelském duchu, pohodě a neformálním (občas i pracovním) povídáním. Jménem regionálního výboru i jménem účastníků děkuji Jitce Noskové z MK Jablonec nad Nisou, která připravila nejen itinerář cesty, ale také průběžný výklad. Paní kolegyni Renatě Chloubové děkujeme za pozvání do knihovny v Rychnově u Jablonce, úžasné pohoštění a velmi zajímavé vyprávění.


Informace o Naučné stezce manželů Scheybalových naleznete na stránkách JKIC, o rozhledně Kopanina např. na Cestou necestou nebo Na-rozhledny. Možnost občerstvení v Chatě Kopanina, která se nachází 5 minut pěšky od rozhledny. Povídání o manželech Scheybalových je možné si přečíst na stránkách JKIC nebo Turistického regionu Jizerské hory, popř. Muzea Českého ráje v Turnově.

Trasa na Mapy.cz, celková vzdálenost cca 7 km (terén rovina a mírně do kopce), cca 3 hodiny volnější chůze se zastávkami.

Seznam přihlášených najdete zde.


Akce dokumentů

Přihláška

Facebook

Bulletin SKIP

Wikipedie

Knihovnické akce