Nacházíte se zde: Úvod Regiony 07 Liberecký region Proběhlé akce 2021 Knihovny online aneb služby knihoven (nejen) v dobách pandemie

Knihovny online aneb služby knihoven (nejen) v dobách pandemie

Online seminář pořádal Regionální výbor SKIP Libereckého kraje ve spolupráci s Krajskou vědeckou knihovnou v Liberci

Seminář se uskutečnil online na platformě ZOOM a tuto možnost prohloubit si své odborné znalosti využilo na čtyři desítky účastníků z knihoven Libereckého kraje.

 

Výborně podaná a komplexní prezentace Centrálního portálu knihoven PhDr. I. Zadražilovou a PhDr. M. Krčálem z MZK Brno s navazující diskusí o dalších souvislostech tohoto tématu přinesla spoustu zajímavých informací, které jakákoliv knihovna může využít ve své činnosti, propagaci knihoven a četby i v samotné práci se čtenářem, pro které je to další skvělý nástroj pro vyhledávání a kontakt s knihovnami.

Jak se věci mají s Národní digitální knihovnou, kdo a jak ji může využívat, jak probíhá samotné vyhledávání a zejména o jak úžasný a unikátní nástroj s obrovským potenciálem se jedná, objasnil Bc. L. Fogl z KVK Liberec.

 

Že i v pandemii lze služby knihoven intenzivně poskytovat a některé dokonce rozvíjet a rozšiřovat, pohovořila PhDr. D. Petrýdesová, ředitelka KVK v Liberci. Online služby liberecké knihovny ve svém komplexu samozřejmě nejsou pro každého, ale řadou z nich se můžeme inspirovat nebo na některých třeba i participovat.

 

Pozvánka ke stažení

Pozvnka.JPG


Akce dokumentů

Přihláška

Facebook

Bulletin SKIP

Wikipedie

Knihovnické akce