Nacházíte se zde: Úvod Regiony 07 Liberecký region Proběhlé akce 2021 Březen - měsíc čtenářů 2021

Březen - měsíc čtenářů 2021

Čtenář roku 2021 - čtenář e-knih

Regionální organizace SKIP Libereckého kraje se připojila ke kampani Březen-měsíc čtenářů vyhlášením Čtenáře roku 2021, který se letos vybíral mezi aktivními uživateli e-výpůjček. E-knihy půjčuje v Libereckém kraji pouze 13 knihoven, z nichž 7 (Městská knihovna Česká Lípa, Městská knihovna Jablonec n. Nisou, Krajská vědecká knihovna v Liberci, Městská knihovna v Semilech, Městská knihovna a informační centrum Smržovka, Městská knihovna Turnov, Městská knihovna Železný Brod) nominovalo svého kandidáta do krajské soutěže.
Vyhlášení krajského kola se vzhledem k epidemiologickým opatřením konalo 24. 3. 2021 online na platformě Zoom, kam byli přizvání všichni nominovaní čtenáři. Hosty setkání byli rovněž kolegové a kolegyně ze všech zúčastněných knihoven. Pozvání přijala také Ing. Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana Libereckého kraje pro řízení resortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Čtenářem roku 2021 Libereckého kraje byla v závěru setkání vyhlášena paní Hana Vondráková, kterou nominovala KVK Liberec.

Paní Hana Vondráková si v roce 2020 vypůjčila úctyhodných 61 e-knih a zajímavostí a o dnešní době hodně vypovídající je skutečnost, že žije ve Velkém Beranově na Jihlavsku a uživatelkou liberecké knihovny se stala díky nyní velmi využívané vzdálené registraci.

Všem účastníkům krajského kola byl zaslán diplom a dárkové předměty věnované Libereckým krajem, Krajskou vědeckou knihovnou i Regionální organizací SKIP Libereckého kraje.
Akce dokumentů

Přihláška

Facebook

Bulletin SKIP

Wikipedie

Knihovnické akce