Nacházíte se zde: Úvod Regiony 07 Liberecký region Proběhlé akce 2014 Titul Čtenář roku Libereckého kraje 2014 udělen

Titul Čtenář roku Libereckého kraje 2014 udělen

Ve čtvrtek 20. 3. 2014 byl v Krajské vědecké knihovně v Liberci vyhlášen Čtenář roku 2014 Libereckého kraje.

Do letošního projektu Čtenář roku se v Libereckém kraji přihlásilo 10 knihoven (Jablonec nad Nisou, Jindřichovice pod Smrkem, Cvikov, Rychnov u Jablonce nad Nisou, Liberec, Železný Brod, Semily, Turnov, Doksy a Česká Lípa) a slavnostní vyhlášení proběhlo za účasti většiny nominovaných, které doprovázeli zástupci jednotlivých knihoven.

Letos jsme vybírali a ocenili čtenářskou rodinu! Zadání to vůbec nebylo jednoduché, mezi našimi uživateli jsme hledali rodiny, které pravidelně dochází do knihovny, jednotliví rodinní příslušníci si pravidelně půjčují knihy a samostatně nebo společně se celá rodina účastní akcí svých knihoven.

Všichni nominovaní obdrželi z rukou Mgr. Jiřího Šolce, náměstka primátorky Města Liberec, ředitelky KVK Mgr. Blanky Konvalinkové a předsedkyně Regionální organizace SKIP LbK PhDr. Dany Kroulíkové knihy, dárkové předměty a diplomy, které věnoval jednak Liberecký kraj, jednak Regionální organizace SKIP Libereckého kraje. Nadace Škola hrou, zastoupená Ing. Lidií Vajnerovou, věnovala účastníkům vstupenky do Libereckého Aquaparku a IQparku.

Absolutním vítězem a tedy Čtenářem roku 2014 Libereckého kraje se stala čtenářská rodina Čapkových z Turnova, kterou nominovala za dosažených 497 výpůjček v roce 2013 Městská knihovna Antonína Marka v Turnově. Vítězná rodina obdržela od SKIP ČR a hlavního sponzora čtečku elektronických knih a šanci zúčastnit se vyhlášení cen Magnesia Litera a atraktivního programu v Praze, který bude absolutnímu vítězi věnován. Po slavnostním vyhlášení, gratulacích a společném focení čekal na děti zábavný program – Hlavolamy, vědecké hračky a pokusy Zdeňka Rakušana a zájemcům byla nabídnuta prohlídka Krajské vědecké knihovny. Vyhlášení Čtenáře roku proběhlo na Liberecku ve slavnostním a důstojném duchu, který byl umocněn velmi osobní a přátelskou atmosférou a všichni účastníci si odpoledne v knihovně náramně užili.

Akce dokumentů

Přihláška

Facebook

Bulletin SKIP

Wikipedie

Knihovnické akce