Nacházíte se zde: Úvod Regiony 07 Liberecký region Proběhlé akce 2020

Literární vycházka po stopách K. H. Máchy

Literární putování nás tentokrát zavedlo do srdce Máchova kraje, na místa, která jsou niterně spojena s Karlem Hynkem Máchou a byla inspirací pro Máj.

V sobotu 12. září uspořádal RV SKIP Libereckého kraje další, v pořadí již 8. (!) literární vycházku.

Tentokrát jsme navštívili Máchův kraj a  alespoň „na skok“ jsme se prošli po místech, spjatých s Karlem Hynkem Máchou a jeho dílem. Symbolicky jsme si tak připomenuli 210. výročí narození K. H. Máchy. Ale nejen o Máchovi byla řeč, výrazné místo v odborném výkladu zaujala i impozantní všudypřítomná  vodní plocha, historie Velkého rybníka, chcete-li Máchova jezera. Aniž bychom si to zvlášť plánovali a organizovali, projížďka po jezeře  se nakonec stala  nečekaným, leč příjemným  zpestřením programu tohoto dne. A nejen stále ještě nádherné letní počasí přispělo ke skvělé atmosféře – byl to především výklad, kterého se nám dostalo od skvělé průvodkyně, kterou nám byla  PhDr. Renata Mauserová, bývalá ředitelka Městské knihovny v Doksech, obdivovatelka a mimořádná znalkyně Máchova života a díla, velká patriotka a odbornice na historii Doks a širokého okolí.

Kolegyni Mauserové moc a moc děkujeme za průvodní slovo, zajímavý výklad a operativní zajištění plavby jezerem. Byla to další vydařená literární vycházka, jejíž pohodu potvrzuje krátká reportáž i fotografie.

 

  • Seznam přihlášených - vaše jméno se v seznamu objeví do 5 minut po přihlášení
  • Pozvánka ke stažení


  • Akce dokumentů

    Přihláška

    Facebook

    Bulletin SKIP

    Wikipedie

    Knihovnické akce