Nacházíte se zde: Úvod Regiony 07 Liberecký region Proběhlé akce 2011 Titul Čtenář roku 2011 Libereckého kraje udělen

Titul Čtenář roku 2011 Libereckého kraje udělen

ve čtvrtek 31.3.2011 byl v Krajské vědecké  knihovně v Liberci vyhlášen Čtenář roku Libereckého kraje. Do projektu Čtenář roku se v libereckém kraji přihlásilo 7 knihoven (Rychnov u Jablonce, Rokytnice nad Jizerou, Břevniště, Semily, Turnov, Doksy a Česká Lípa) a na slavnostní vyhlášení byli pozváni všichni nominovaní, které doprovázeli zástupci jednotlivých knihoven. Knihovníci postupně představili své  čtenáře roku a zdůvodnili, proč právě je nominovali na ocenění, které bylo  letos vyhlášeno poprvé.

Význam akce potvrdili jsou účastí i zástupci Libereckého kraje, v čele s náměstkyní hejtmana  Ing. Lydií Vajnerovou a vedoucími pracovníky Odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu LK. Všichni nominovaní obdrželi z rukou ředitelky KVK Mgr. Blanky Konvalinkové a předsedkyně Regionální organizace SKIP LK PhDr. Dany Kroulíkové diplomy Pilný čtenář, knihy a dárkové předměty věnované jednak Libereckým krajem, jednak Regionální organizací SKIP. V závěru velmi příjemného krátkého programu vyhlásila Ing. Lydie Vajnerová Čtenáře roku Libereckého kraje. Stala se jí paní Světla Půčková z České Lípy s počtem 537 vypůjčených knih v roce 2010, která tímto obdržela dárkový poukaz na nákup knih v hodnotě 2000,- Kč od SKIP ČR a firmy Skanska.

Paní Světla Půčková je nejen aktivní čtenářkou (k výpůjčkám využívá téměř všechna oddělení českolipské knihovny včetně poboček), často se účastní přednášek a literárních besed pořádaných knihovnou a konečně je i pravidelnou návštěvnicí cvičení pro seniory, které probíhá  každý týden na jedné z poboček knihovny. Že je titul Čtenář roku ve správných rukách potvrdila paní Půčková i tím, že zcela spontánně a nepřipraveně zarecitovala „Když“ Rudyarda Kiplinga. Všem zúčastněným byla nabídnuta prohlídka Krajské vědecké knihovny, o kterou  všichni s chutí projevili zájem. Vyhlášení Čtenáře roku proběhlo na Liberecku ve slavnostním a důstojném duchu, který byl umocněn velmi osobní a přátelskou atmosférou.

Ocenění získala čtenářka Městské knihovny v České Lípě paní Světla Půčková.

ctenar_roku_oceneni_2.jpg

Paní Světla Půčková

Fotogalerie

Akce dokumentů

Přihláška

Facebook

Bulletin SKIP

Wikipedie

Knihovnické akce