Nacházíte se zde: Úvod Regiony 02 Středočeský region středočeská Klubka Klubko příbramské 2012 Seminář "Rozvíjíme čtenářskou gramotnost"

Seminář "Rozvíjíme čtenářskou gramotnost"

V dobříšské knihovně se rozvíjela čtenářská gramotnost

Městská knihovna Dobříš uspořádala ve dnech 25. -26.5. 2012 dvoudenní seminář „Rozvíjíme čtenářskou gramotnost“. Určen byl především pro knihovnice Příbramského klubka, jeho hosty,  učitele a  všechny, kteří mají zájem, aby žáci a čtenáři lépe porozuměli čtenému textu. Právě  spolupráce knihovnic a učitelů je velmi důležitá v procesu, jak děti naučit aktivně číst.

P5250139.jpg P5250142.jpg

Během 6 pracovních hodin si všichni zúčastnění mohli vyzkoušet, jak pracovat s krásnou literaturou i odbornými texty. Naučili se nové metody, v praxi si je vyzkoušeli a získali i podkladové materiály, se kterými mohou dále pracovat. Seminář vedla brněnská lektorka PhDr. Vladimíra Neužilová, která má s touto problematikou dlouholetou zkušenost.

P5250145.jpg

P5250150.jpg

Účastníci semináře nelitovali svého volného času. Seminář se konal v pátek od 18.00 do 22. 00 a pokračoval v sobotu od 9.00 do 12.00.  Během přestávek a po ukončení semináře si knihovnice i učitelky vyměnily spoustu zkušeností z práce s dětmi, četbou a uvědomily si, jak je důležitá souhra všech -  dětí, školy, rodiny i knihovny.

Tento seminář se mohl uskutečnit díky grantu MK ČR a finanční podpoře Středočeského regionu SKIP.

více fotografií na: http://emaus.rajce.idnes.cz/ctenarska_gramotnost/

Kateřina Pechová

Akce dokumentů

Přihláška

Facebook

Bulletin SKIP

Wikipedie

Knihovnické akce