Nacházíte se zde: Úvod Regiony 02 Středočeský region AKCE CK Bibliotour 2017 - Umíme to také tak? Nejen Děčínská inspirace

Nejen Děčínská inspirace

Jedním z benefitů, které svým členům nabízí naše profesní organizace, je možnost komunitního setkávání – setkávání s lidmi, které pojí nejen profese a obdobné zájmy, ale leckdy i přátelství. Handicapem středních Čech je Praha. Středočeské knihovny najdete v prstenci kolem hlavního města, krajská knihovna je umístěna na severovýchodě kraje (doufám, že se nepletu), chybí nám přirozené centrum. Ale členky regionálního výboru neházejí flintu do žita a nabídka akcí zvoucích k setkání je poměrně velká.  Koncem roku zvou členy (i nečleny SKIPu) již tradičně na dvě akce. V listopadu to bývá zájezd do některé z českých knihoven, v prosinci pak návštěva významných a zajímavých míst Prahy.

Letošnímu zájezdu, který proběhl až 23. listopad, předcházelo hlasování knihovníků o tom, kterou knihovnu chtějí navštívit.  Možnosti byly následující – knihovny v Hradci Králové (vědecká a knihovna města) a Městská knihovna Děčín. Většina se přiklonila k návštěvě děčínské knihovny, i jeli jsme do Děčína. V knihovně se nám věnoval pan ředitel Mgr. Zoubek, který nás seznámil s historií knihovny, s problematikou výstavby nové knihovny i se stávajícími službami. Trochu času zbylo i na rychlý oběd či kávu. Na zpáteční cestě jsme navštívili Regionální muzeum Mělník a jeho stálou expozic, vánoční výstavu, gotické sklepy a novodobou kavárnu. Již za tmy jsme dorazili do Městské knihovny Neratovice, kde nás zajímal zejména systém KOHA.

bibliotour_Decin_1_m.jpg

Velký dík patří všem členkám regionálního výboru a organizátorkám akcí. Škoda jen, že zájem o tyto akce není veliký. Vynaložené náklady jsou poměrně vysoké a cca 20 účastníků zájezdu a 12 zájemců o poznávání Karlova mostu není mnoho.

bibliotour_Decin_2_m.jpg

 

Věra Krajíčková, Knihovna Eduarda Petišky Brandýs n. L./Stará Boleslav

Akce dokumentů

Přihláška

Facebook

Bulletin SKIP

Wikipedie

Knihovnické akce