Nacházíte se zde: Úvod Regiony 02 Středočeský region AKCE Školení a semináře 2017 - Hrátky (se) pro středoškoláky Hrátky (se) pro středoškoláky

Hrátky (se) pro středoškoláky

— Kategorie:

Další akce SKIP 02 a naší podsekce Pavučina sdílení, která se věnuje práci na odd. pro dospělé čtenáře. Letošní seminář je určený pro všechny knihovníky veřejných knihoven, kteří pracují se středoškoláky. Tato skupina je z hlediska pracovníků knihoven velmi náročná a uspokojit studenty nebývá snadné ani lehké. V tomto semináři chceme účastníkům pro inspiraci nabídnout ověřené způsoby práce s touto věkovou skupinou.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Městská knihovna Sedlčany

čtvrtek 18. května 2017 od 10.00 do 15:00 hodin

------------------------------------------------------------------------------------------------------

9:30                             Registrace účastníků

10:00 – 12:00           Trénování paměti pro středoškoláky s trenérkou paměti Annou Kratochvílovou (Národní pedagogické muzeum a knihovna J.A.Komenského)

Trénování paměti se stalo v knihovnách velmi populárním doplňkem vzdělávacích aktivit pro dospělé čtenáře. Trenéři paměti z řad knihovnic a knihovníků se zaměřují zejména na seniory. Jak však můžeme nejrůznější techniky včlenit do práce s mladými lidmi? A ví naši studenti, jaké techniky mohou při učení používat? To všechno se nám pokusí přiblížit knihovnice – trenérka paměti Anna Kratochvílová.

13:00 – 15:00           Informační etika s Mgr. Alenou Budkovou (Městská knihovna Sedlčany, vítězka soutěžní přehlídky OKnA 2015)

Mgr. Alena Budková předvede účastníkům semináře jednu z lekcí Informačního vzdělávání, které jsou v sedlčanské knihovně nabízeny právě středoškolákům. Cílem této konkrétní lekce je formulovat názory k aspektům informační etiky a prohloubit znalost problémů spojených s informační etikou. Budeme mluvit o morálních zásadách, rovném přístupu k informacím, autorském zákonu, zákonu na ochranu osobních údajů, o citační etice, ale i o krádeži identity a kyberšikaně.

 

Prosíme zájemce, aby svoji účast potvrdili přes elektronický formulář.

Plakát

Akce se uskuteční díky finanční podpoře Ministerstva kultury ČR.

Událost
  • Seminář
Čas 18.05.2017
od 10:00 am do 03:00 pm
Místo Městská knihovna Sedlčany
Jméno
Přidat událost do kalendáře vKalendář (Windows, Linux)
iCal (Mac OS X)

Přihláška

Facebook

Bulletin SKIP

Wikipedie

Knihovnické akce