Nacházíte se zde: Úvod Regiony 02 Středočeský region AKCE Školení a semináře 2016 - Když peníze nehrají prim Když peníze nehrají prim v Kolíně

Když peníze nehrají prim v Kolíně

Podnázev semináře zněl "Jak na čtenáře v 21. století". O tom, jak na čtenáře, přednášela Mgr. Ivana Vaňková, ředitelka Městské knihovny Velké Meziříčí.

Její prezentace aktivit a způsobů práce se čtenářem u nich v knihovně nás přesvědčila o tom, že velkomeziříčtí opravdu vědí, jak na to. Seminář se uskutečnil 10.-11. května 2016 ve spolupráci Pavučiny sdílení středočeského SKIPu a Městské knihovny Kolín a zúčastnilo se ho téměř 40 zájemců.

P1520376m.jpg

Dvoudenní seminář byl rozdělen do dvou bloků. První byl zaměřen na činnost oddělení pro děti a práci s dětským čtenářem, druhý pak na činnost oddělení pro dospělé a práci s dospělým čtenářem. Obě skupiny vyžadují specifický přístup z hlediska věku i zájmu dané cílové skupiny.

vankova2m.jpg

Mgr. Vaňková účastníkům představila nejen projekty jejich knihovny, ale zároveň poukázala na problémy a témata, které je při pořádání podobných akcí nutno řešit či je nutno zaměřit na ně svoji pozornost. Na příkladech přiblížila, že zaměření na detail může přinést větší efekt, než bychom dopředu očekávali. Zároveň zdůrazňovala, že je praktické i efektivní zužitkovat akci/projekt ve více fázích, tzv. 2 v 1.  A o jaké další rady se s námi přednášející podělila? Že radost udělají i malá potěšeníčka; věnovat bychom však měli jen to, co by potěšilo i nás; zároveň že uspěje jen to, co i nás samotné pobaví; že když se něco povede, měli bychom z toho i nadále čerpat; a že třeba profesionální amatérismus není na škodu, pokud je dobře promyšlen a proveden.

copy_of_vankova3m.jpg

Velký dík patří Mgr. Ivaně Vaňkové, která se opravdu s velkým osobním nasazením a nadšením podělila o své nápady a zkušenosti. Zároveň pak děkuji středočeskému SKIPu a kolínské knihovně za organizaci a poskytnutí příjemného prostředí. Osobně shledávám seminář za velmi prospěšný.

Fotogalerie

Lada Čubová, Městská knihovna Beroun

     

     

    Akce dokumentů

    Přihláška

    Facebook

    Bulletin SKIP

    Wikipedie

    Knihovnické akce