Nacházíte se zde: Úvod Regiony 02 Středočeský region AKCE Knihovnické putování Knihovnické putování 2018 Průběh putování 2018

Průběh putování 2018

Ve čtvrtek 7. června se uskutečnilo další putování po středočeských knihovnách. Tentokrát jsme se zajeli podívat do rakovnického regionu.

Jako první jsme navštívili muzeum T. G. Masaryka v Lánech, kde jsme se dozvěděli zajímavé informace ze života našeho prvního prezidenta. V muzeu jsme se seznámily se zajímavou expozicí věnované jak rodině Masarykových a jejím jednotlivým členům, hilsneriádě, 1. světové válce, ale i atmosféře 1. republiky.

putovani1.jpg

Dále naše cesta vedla do Obecní knihovny Roztoky u Křivoklátu. S paní knihovnicí a paní starostkou se rozproudila čilá konverzace na téma úskalí a radosti malých knihoven.

putovani2.jpg

Krásnými křivoklátskými lesy nás autobus dovezl do Rakovníka. Zde na nás čekalo občerstvení v Roubence Lechnýřovně, kterou spravuje Městská knihovna Rakovník. Odpoledne patřilo prohlídce oddělení městské knihovny a nejen tomu. Vyměnili jsme si některé nápady a návody jak upoutat malé i velké čtenáře. Paní ředitelka Křikavová podle přání zodpověděla dotazy směrované jak jinak než na knihovnu a práci v ní. Putování v horkém červnovém dni bylo zakončeno komentovanou prohlídkou části rakovnického náměstí a parku.

putovani3.jpg

Akce dokumentů

Přihláška

Facebook

Bulletin SKIP

Wikipedie

Knihovnické akce