Nacházíte se zde: Úvod Regiony 02 Středočeský region AKCE Knihovnické putování Knihovnické putování 2016 Zpráva z Knihovnického putování 2016

Zpráva z Knihovnického putování 2016

Letošní Jarní putování proběhlo netradičně ve čtvrtek 28. dubna 2016 a navštívili jsme knihovny Příbramska. Počasí nám sice nepřálo, ale autobus byl skoro plný a pohoda a dobrá nálada nás neopouštěla.

První knihovnou, kterou jsme v rámci našeho putování navštívili, byla Městská knihovna Dobříš. Čekalo nás vřelé přivítání dobříšských knihovnic a knihovníka, kteří se nám všem věnovali a odpovídali na zvídané otázky. Knihovnou nás provedla ředitelka Mgr. Kateřina Pechová. http://www.knihovnadobris.cz/

dobris_m.jpg

Z dobříšské knihovny jsme odjeli autobusem do Památníku Karla Čapka ve Staré Huti - http://www.capek-karel-pamatnik.cz/index.asp. I zde nás čekalo vřelé uvítání a příjemné povídání. Měli jsme možnost prohlédnout si stálou expozici Život a dílo Karla Čapka a poté si pro nás pracovníci Památníku připravili malé překvapení, neboť nás provedli novou expozicí Olgy Scheinpflugové a Fedinanda Peroutky, která měla být slavnostně otevřena až v sobotu 30. dubna. V rámci naší návštěvy měli kolegyně možnost nahlédnout po skupinkách do knihovny Památníku, která je sice malinká, ale neuvěřitelně zajímavá.

strz_m.jpg

Poté jsme se vydali do Knihovny Dr. E. Bořického v Milíně - http://www.knihovnamilin.cz/. Milínská knihovna se stala v roce 2013 Knihovnou roku a v loňském roce hostila celorepublikové Setkání knihovníků aneb Co venkovské knihovny umějí a mohou. Opět nás čekalo vřelé přivítání s občerstvením. V milínské knihovně se nám věnovaly Dana Reiterová a Klára Růžičková.

milin4_m.jpg

Posledním místem, kam jsme se vydali, byl Památník Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě, kde už na nás čekala průvodkyně pí Soukupová a provedla nás celým Památníkem. I zde měli účastníci putování možnost nahlédnout po malých skupinkách do knihovny Památníku. Jako bonus jsme se prošli k Rusalčinu jezírku a před nástupem do autobusu směr Praha ještě pořídili společnou fotografii. http://www.antonindvorak.cz/cz/)

hromadka2_m.jpg

Všem účastníkům Jarního putování děkuji za příjemnou náladu během putování, i když počasí svádělo spíše k melancholickým náladám.

Všechny fotografie si můžete prohlédnout na našem účtu na Rajčeti.

Snad se letošní putování líbilo a příští rok opět na shledanou.

S. Fojtová

Akce dokumentů

Přihláška

Facebook

Bulletin SKIP

Wikipedie

Knihovnické akce