Nacházíte se zde: Úvod Regiony 02 Středočeský region AKCE Vymazlený konec roku 2017 - Karlův most

2017 - Karlův most

— Kategorie:

Středočeský SKIP vás srdečně zve na podzimní exkurzi po kulturních památkách města Prahy s názvem Vymazlený konec roku.

Karluv_most.jpg

Návštěva muzea Karlova mostu, hodinová projížďka „Pražskými Benátkami“ vytápěnou lodí s občerstvením (svařené víno, káva, čaj, perník).

Procházka s průvodkyní po Karlově mostu.
Celá vycházka je počítaná zhruba na 3 hodiny.

Sraz v 10:00 hod na Křížovnickém náměstí.

Kapacita lodi je 28 míst.

Podle potřeb a dohody oběd či posezení nad kávou.

Přihlášky zasílejte na adresu ivanahamouzova@seznam.cz

Plakát

 

Jak jsme se vymazlili

 

Jedním z benefitů, které svým členům nabízí naše profesní organizace, je možnost komunitního setkávání – setkávání s lidmi, které pojí nejen profese a obdobné zájmy, ale leckdy i přátelství. Handicapem středních Čech je Praha. Středočeské knihovny najdete v prstenci kolem hlavního města, krajská knihovna je umístěna na severovýchodě kraje (doufám, že se nepletu), chybí nám přirozené centrum. Ale členky regionálního výboru neházejí flintu do žita a nabídka akcí zvoucích k setkání je poměrně velká.  Koncem roku zvou členy (i nečleny SKIPu) již tradičně na dvě akce. V listopadu to bývá zájezd do některé z českých knihoven, v prosinci pak návštěva významných a zajímavých míst Prahy.

Již třetím rokem nabízí regionální výbor možnost procházek Prahou s průvodkyní či návštěvy zajímavých míst. V pátek 8. prosince 2017 ty, které se rozhodly přijet do Prahy, zcela jistě neprohloupily. Úžasná průvodkyně paní Dana Kratochvílová (se kterou jsme loni navštívily pražské židovské město) nás zavedla do Muzea Karlova mostu, prošla se s námi po Karlově mostě, zajistila projížďku lodí po Vltavě. Vánoční atmosféru umocnil „svařák“ na lodi, betlémy v muzeu i vyzdobená Praha. Společný oběd v Malostranské konírně ukončil krásný předvánoční den plný nových informací, dojmů a přátelského shledání.

Velký dík patří nejen paní průvodkyni, ale i všem členkám regionálního výboru a organizátorkám akcí. Škoda jen, že zájem o tyto akce není veliký. Vynaložené náklady jsou poměrně vysoké a cca 20 účastníků zájezdu a 12 zájemců o poznávání Karlova mostu není mnoho.

Věra Krajíčkov, Knihovna Eduarda Petišky Brandýs n. L./Stará Boleslav

vymazleny_konec_roku2017_obr_m.jpg

Fotografie

Událost
  • Setkání
Čas 08.12.2017
od 10:00 am do 02:00 pm
Místo Praha
Jméno
Kontaktní telefon 728728985
Přidat událost do kalendáře vKalendář (Windows, Linux)
iCal (Mac OS X)

Přihláška

Facebook

Bulletin SKIP

Wikipedie

Knihovnické akce